Skip to content
Klantcase Van Eijk de Fietsspecialist

Klantcase: Van Eijk de Fietsspecialist

Van Eijk de Fietsspecialist: verbetering van akoestiek met Bright aw

Van Eijk de Fietsspecialist is een familiebedrijf dat al 45 jaar bestaat en is dé expert op het gebied van racefietsen en vakantiefietsen voor lange afstanden. Met een focus op kwaliteit en maatwerk heeft het bedrijf een sterke reputatie opgebouwd in heel Nederland. Klanten reizen van heinde en verre om hun fietsen te laten bouwen en onderhouden door Peter en zijn team. Toen de akoestiek in hun nieuw verbouwde werkplaats een probleem bleek, kwam Bright aw in beeld met innovatieve akoestische oplossingen. Peter van Eijk, eigenaar bij Van Eijk de Fietsspecialist, deelt zijn ervaring met Bright aw.

De uitdaging: slechte akoestiek in de vernieuwde werkplaats

In een fietsspeciaalzaak die zo gespecialiseerd is als die van Fietsspecialist Van Eijk, moet alles kloppen. De werkplaats is het kloppende hart van de winkel, waar dagelijks aan high-end racefietsen en op maat gemaakte vakantiefietsen wordt gewerkt. Peter: “We werken met hoogwaardige materialen en gereedschappen. Onze werkplaats is onlangs volledig vernieuwd volgens het Shimano-principe, maar al snel merkte het team dat de akoestiek niet voldeed. Het geluid van vallend gereedschap en gesprekken galmde door de ruimte, en dat was vermoeiend zeiden ze. Ik ben zelf niet de hele dag aanwezig in de werkplaats, dus aanvankelijk vond ik het een beetje onzin.”

De oplossing: geluidsabsorberende plafondplaten

Tijdens een bijeenkomst van de Verenigde Ondernemers Nieuwkoop had Peter Arjan van Bright aw ontmoet. Dus toen meerdere collega’s begonnen over de slechte akoestiek, besloot Peter Arjan te bellen. “Arjan kwam zeer professioneel over. Hij kwam meten terwijl we in bedrijf waren, zodat hij precies kon vaststellen wat de problemen waren. Zijn voorstel was om geluidsabsorberende platen aan het plafond te bevestigen. Dit was de enige plek waar het mogelijk was zonder dat de werkplaats te druk werd. En ik moet zeggen, ik was wat sceptisch daarover, maar we hebben alle plafondeilanden geplaatst en het werk echt. De monteurs zijn super tevreden in de werkplaats.” aldus Peter.

Het resultaat?

Na de installatie was het effect direct merkbaar. De monteurs waren niet langer vermoeid door het galmen van geluid en de werkplaats werd een aangename omgeving om in te werken. Peter: “Het resultaat is verbluffend. De monteurs zijn erg tevreden en ik hoor geen klachten meer. Arjan heeft echt maatwerk geleverd en dat past perfect bij ons manier van werken. We wilden een oplossing die functioneel is, maar die je niet ziet. En dat is gelukt.”

De uitdaging bij van Eijk de Fietsspecialist zat hem in het feit dat de plafonds al vol hingen met verlichting en andere apparatuur. Arjan heeft een manier gevonden om de platen tussen de bestaande elementen te plaatsen, waardoor de oplossing vrijwel onzichtbaar is. Het resultaat is een subtiele, maar zeer effectieve aanpak.

De samenwerking met Bright aw

Wat Peter het meest waardeert aan de samenwerking met Bright aw is de professionele, eerlijke en praktische aanpak van Arjan. “Arjan is een prettig persoon om mee samen te werken. Hij is heel realistisch en kijkt wat er nodig is en komt niet met de duurste oplossingen als dat niet nodig is. Dat waardeer ik. Hij werkt bovendien keurig netjes en je merkt dat hij zijn vak verstaat. Ik hoefde hem niet te helpen, hij regelde alles zelf.” aldus Peter.

Of Peter Bright aw zou aanbevelen? Dat antwoord is wel duidelijk: “Ik durf Arjan wel bij mensen aan te bevelen en dat heb ik inmiddels ook al gedaan bij een aantal relaties waar ik kom. Ik was vorige week bij een advocatenkantoor en toen dacht ik, ‘Joh, je kan hier amper praten, dat is niet goed. Ik heb wel een adres voor je.’ Dus zo geef ik hier en daar de contactgegevens van Arjan door.”

Inmiddels heeft Peter na het succes in de werkplaats Arjan ook gevraagd voor andere projecten. “We hebben thuis een grote woonkeuken waar ik vaak vergaderingen hou. Maar het geluid in die ruimte was verschrikkelijk. Alles galmde door de harde materialen in de keuken. Arjan heeft toen een maatwerk akoestische oplossing ontworpen: een plaat boven de tafel, die niet alleen functioneel is, maar ook nog eens esthetisch mooi aansluit bij de rest van de ruimte.” Aldus Peter. Dankzij deze oplossingen kunnen Peter en zijn gasten nu in alle rust vergaderen, zonder afgeleid te worden door rondzingend geluid.

Benieuwd hoe Bright aw jouw akoestiek kan verbeteren?

Wil je meer weten over hoe geluidsniveaus je werkplek en kantooromgeving beïnvloeden en hoe je de akoestiek kunt verbeteren? Ontdek nu hoe Bright aw je kan helpen bij het begrijpen en beheren van geluidsniveaus. Neem contact met ons op voor advies op maat en ontdek onze akoestische oplossingen voor een gezondere en comfortabelere werkomgeving.

Back To Top